Over ons

Op 1 januari 2004 is de vereniging Schotse Herder Vrienden opgericht om de belangen te behartigen van de Schotse herdershond langhaar en Schotse herdershond korthaar.

In de statuten is vastgelegd dat de vereniging zich ten doel stelt liefhebbers en vrienden van de Schotse herdershond nader tot elkaar te brengen en het hebben, houden en fokken van de Schotse herdershond in kwalitatieve zin te bevorderen.

De vereniging is zich bewust van de maatschappelijke verantwoordelijkheid ten aanzien van het gedrag, karakter en gezondheid van de Schotse herdershond. De vereniging wil een positieve bijdrage leveren aan het totaalbeeld van de Schotse herdershond. Deze bijdrage is gericht op zowel uiterlijk, gedrag, karakter als gezondheid. De vereniging tracht dit doel te bereiken door goede voorlichting te geven aan kopers en (beginnende) fokkers. Het streven is gericht op het fokken van een stabiele en intelligente hond, vrij van erfelijke afwijkingen. Een Schotse herdershond zal met deze eigenschappen uitermate geschikt zijn als gezinshond.

Binnen de vereniging is kennis op allerlei gebied aanwezig. Leden, maar ook niet-leden, kunnen daar altijd een beroep op doen.

Elk jaar wordt er tijdens de Algemene Ledenvergadering het jaarverslag van het voorgaande jaar doorgenomen en vastgelegd. U vindt hier onze jaarverslagen.

De Schotse Herder Vrienden is aangesloten bij de Raad van Beheer. Meer informatie vind je op deze pagina en op hun website.
Meer informatie over de collies in Groot Brittannië vind je op de pagina van de The Kennel Club.

Winkelwagen
Scroll naar boven