Herplaatsing

Het kan gebeuren dat er voor een volwassen Schotse herdershond een goed tehuis wordt gezocht, bijvoorbeeld vanwege familieomstandigheden (slechte gezondheid of overlijden van de eigenaar, echtscheiding, verlies van werk, allergie, enzovoort). Leden van de Schotse Herder Vrienden kunnen in zo’n situatie hun collie aanmelden voor herplaatsing.

Waarom een herplaatser?
Mensen die zich oriënteren op een hond, komen vaak ‘vanzelf’ bij een pup terecht. Maar is dat wel zo vanzelfsprekend? Een pup opvoeden kost veel tijd, energie en doorzettingsvermogen. Een volwassen hond daarentegen is meestal al zindelijk, heeft een basisopvoeding genoten en kan misschien al alleen thuis blijven. Een herplaatser kan dus een uitstekend alternatief zijn. Gelukkig zijn er mensen die bewust kiezen voor een herplaatser, bijvoorbeeld om de hond – die buiten zijn schuld in een vervelende situatie terecht is gekomen – een mooie toekomst te bieden.

Hoe je ook aan het idee bent gekomen om voor een herplaatser te kiezen, verwacht niet dat deze in een kant-en-klaar pakketje aankomt. Een herplaatser zal aandacht vragen en tijd nodig hebben om aan de nieuwe situatie en de nieuwe huisregels te wennen.

Voor wie geen pup zoekt, maar een collie vanaf een half jaar, kan bij de herplaatsing terecht. Deze collies hebben al een baasje gehad, maar zoeken om de één of andere reden een nieuw tehuis.
U kunt uw wensen voor een herplaatser kenbaar maken aan via ons aanmeldformulier.

Als u nog vragen heeft, kunt u deze stellen aan onze coördinator herplaatsing: Christine Lassche.

Winkelwagen
Scroll naar boven