Activiteiten in 2023

26 November 2023 – Colliewandeling Leenderbos

Op deze zondag waren we te gast bij de familie van de Heuvel in het bos bij Leende. Het Leenderbos is onderdeel van Natura 2000-gebied Leenderbos, Groote Heide & De Plateaux. Het maakt deel uit van een uitgestrekt natuurgebied op een aaneengesloten zandrug tussen Eindhoven en het Belgische Achel
De foto’s zijn gemaakt door Yvonne en Jack van de Heuvel.
Zie hier de fotoimpressie van deze wandeling.

 

29 oktober 2023 – Colliewandeling Spier

Deze zondag organiseerde de Schotse Herder Vrienden weer een avontuurlijke wandeling in nationaal park Dwingelderveld bij Spier. Tijdens deze wandeling liepen we afwisselend door heidegebied, langs mooie vennetjes met veel watervogels en over lange en smalle vlonders.
De foto’s zijn gemaakt door Christine Lassche en Arie Vink.
Zie hier de fotoimpressie van deze avontuurlijke wandeling.

 

27 augustus 2023 – Colliewandeling Epe

Als start na de vakantieperiode wandelden we in Epe rondom de Ossenstal. De wandeling voerde over de heide en langs de uitkijktoren van waaruit we een schitterend uitzicht hadden over de heide.
De foto’s zijn gemaakt door Gabriëlle Vink en Mart Brouwers.
Zie hier de fotoimpressie van deze wandeling.

 

2 juli 2023 – Colliewandeling Zonnestraal

In verband met de gewijzigde situatie bij de strandtent op Kijkduin, zijn daar geen groepen met honden meer welkom. Daarom hadden we de wandeling verplaatst naar het Loosdrechtse Bos nabij Hilversum. In verband met afspraken met het restaurant “Brasserie Zonnestraal”, was de wandeling twee weken opgeschoven naar zondag 2 juli 2023.
Vanwege de hoge temperaturen in de weekenden voorafgaand aan onze wandeling, moest de SHV De Collieclub haar wandeling annuleren, maar konden zij dit weekend meewandelen met onze vereniging.
De foto’s zijn gemaakt door Carolijn Hoogenboom.
Zie hier de fotoimpressie van deze gezamenlijke wandeling.

 

23 april 2023 – Colliewandeling Erkemederstrand

Op dit prachtige strand, gelegen aan het Nuldernauw, mogen nog steeds alle honden loslopen met de baasjes, zwemmen, graven en ravotten met andere honden. Op het Erkemederstrand kan en mag dit allemaal, want op dit strand zijn viervoeters het hele jaar welkom. De weergoden waren ons goedgezind; het zonnetje scheen volop en geen regenwolkje te bekennen.
De foto’s zijn gemaakt door Carolijn Hoogenboom.
Zie hier de fotoimpressie van deze heerlijke wandeling.

 

19 maart 2023 – Workshops bij Dogmania in Bant

Deze dag waren we te gast bij Hondenschool Dogmania in Bant (Emmeloord). Na ontvangst met koffie en cake gingen de leden in drie groepen aan de slag. Het doolhof zorgden voor de honden en hun baasjes voor wat hoofdbrekens. Bij Balans konden de honden tonen hoe goed zij hun lichaam onder controle hadden. Rally O was een leuke ervaring, links- en rechtsomdraaien en daarna een achtje tussen de benen van je baasje door. Ga er maar aan staan!
De foto’s zijn gemaakt door Christine Lassche en Mart Brouwers.
Zie hier de fotoimpressie van de workshops.

 

26 februari 2023 – Colliewandeling Strijbeek

Op zondag 26 februari 2023 organiseerden we een wandeling in het natuurgebied van Strijbeek Noord Brabant, waar we genoten van al het moois dat Brabant ons te bieden heeft. Het weer was perfect voor een wandeling; een beetje frisjes, gelukkig geen wind, maar wel véél zon.
De foto’s zijn gemaakt door Mart Brouwers.
Zie hier de fotoimpressie van deze wandeling.

 

29 januari 2023 – Nieuwjaarswandeling Bussloo


Trouw aan onze traditie, trapten we het nieuwe seizoen 2023 af met een wandeling rondom het meer van het recreatiegebied van Bussloo. De meeste deelnemers wandelden de lange route van ngeveer 9 km om het grote deel van het meer, de overige wandelaars gingen na de groepsfoto rechts om het kleinere deel van de recreatieplas. Halverwege de lange route werd er namens de vereniging aan alle wandelaars warme chocolademelk met slagroom gepresenteerd. Na het eind van de wandeling genoten veel deelnemers nog van een lunch in het Restaurant “Hofstede de Middelburg”.
De foto’s zijn gemaakt door Christine Lassche en Mart Brouwers.
Zie hier de fotoimpressie van deze wandeling.

Winkelwagen
Scroll naar boven