Opvoeding en gedrag

Opvoeding en gedrag van een hond zijn twee thema’s die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Elke hond moet worden opgevoed om zonder problemen in onze maatschappij te kunnen functioneren. Soms is het natuurlijk gedrag van de hond ongewenst en moet de eigenaar de hond zodanig opvoeden, dat deze weet wat er van hem wordt verwacht. Een hond mag van zijn eigenaar verwachten dat deze bereid is veel tijd, energie en bovenal geduld en liefde te besteden aan zijn opvoeding. Per slot van rekening zal de Schotse herdershond de komende tien tot vijftien jaar deel uitmaken van het gezin.

Ondanks alle goede bedoelingen kan het voorkomen dat er een gedragsprobleem ontstaat. De vereniging Schotse Herder Vrienden wil hier graag een helpende hand bij bieden. Leden van de vereniging kunnen bij ons terecht voor een deskundig advies.

Heb je een vraag over de opvoeding of het gedrag van je hond en wil je hierover advies of gewoon een keer met een deskundige praten? Stuur dan een e-mail met een duidelijke beschrijving van je vraag naar de vereniging. Vergeet niet je telefoonnummer te vermelden. Lieke zal ervoor zorgen dat de juiste persoon contact met je opneemt voor een telefonisch consult.

Wil je meewerken aan de ambitie van de Schotse Herder Vrienden om de kennis over het gedrag en opvoeden van de Schotse herder naar een hoger plan te tillen? Neem dan contact op met de vereniging.

Winkelwagen
Scroll naar boven