Nieuwjaarswandeling Bussloo

Op zondag 28 januari 2024 organiseert de Schotse Herder Vrienden een wandeling rondom het meer van het Recreatiegebied Bussloo.

Het gebied.
Bussloo is circa 300 ha. groot waarvan meer dan honderd hectare water is. Bussloo heeft 8 stranden met een totale lengte van 2.300 meter. Jaarlijks ontvangt Bussloo meer dan een miljoen bezoekers.

Rondje om de plas.
We lopen om de waterplas van Bussloo heen. Het rondje is zo’n 9 kilometer lang en duurt ongeveer twee uur. Tijdens deze wandeling komt u langs de mooiste plekjes van Bussloo. Jonge en oudere honden kunnen met hun baasjes vanaf de brug rechts om de kleine waterplas wandelen. Deze wandeling duurt ongeveer 45 minuten

Wandelen met honden.
In het laagseizoen (van 16 september tot 1 mei) bent u met uw hond(en) welkom. Zij mogen dan ook loslopen en in het water zwemmen mits ze andere bezoekers niet tot last zijn. Natuurlijk dient u als hondenbezitter uw hond wel onder appèl te houden.

Het programma ziet er als volgt uit:

10:30 uurOntvangst op de parkeerplaats Restaurant Hofstede de Middelburg.
Zandwal 1, 7383 RP Bussloo. Parkeren bij het restaurant is gratis..
11:00 uurStart van de wandeling. We gaan over de brug en daarna links of rechts het grote meer om.
13:00 uurNa afloop kunt u op eigen kosten iets eten in Restaurant “Hofstede de Middelburg”.
OverigU kunt in plaats van of na de lunch op eigen gelegenheid nog een wandeling maken om het rechtse deel van het recreatiegebied


Bij vragen of onduidelijkheden kunt u contact opnemen met Arie Vink tel. 06-5434 4162.

Recreatiegebied Bussloo en Hofstede de Middelburg.
Hofstede de Middelburg is gevestigd in een 18e eeuws rijksmonument. Het restaurant bevindt zich in de prachtig gerestaureerde Herenkamer van de authentieke boerderij. Veel originele details zijn nog zichtbaar en worden met zorg onderhouden.

Aanmelding voor deze wandeling.
U kunt zich aanmelden via het inschrijfformulier.

Winkelwagen
Scroll naar boven