Eindejaarswandeling Willemstad

Onze wandeling van zondag 17 december 2023 brengt ons naar de vestingstad Willemstad gelegen in de gemeente Moerdijk waar we een prachtig losloopgebied vinden rond om de vesting waar honden en hun baasjes het hele jaar door heerlijk kunnen wandelen. De Vesting van Willemstad is in opdracht van Willem van Oranje in 1583 opgericht, hij wilde met deze nieuwe vestingstad een strategische positie verkrijgen in de strijd tegen de Spanjaarden.

Het losloopgebied bestaat uit twee delen, namelijk de binnendijkse omwalling van de vesting, die is omsloten door een fraaie vestinggracht. En de buitendijkse beschermingswal die grenst aan de singel in de binnenzijde en aan de buitenzijde een gracht. Er is in deze losloopgebieden dus volop zwemwater voor de honden!

Het losloopgebied aan de binnendijkse omwalling gaat langs de 7 bastions, genoemd naar de 7 provinciën van de republiek en de fraaie vestinggracht. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen op deze route, want naast de bastions zijn er ook enkele bunkers die tijdens de 2e wereldoorlog door de Duitsers zijn gebouwd. Deze liggen binnen het losloopgebied en je kan ze samen met je hond ontdekken. In beide losloopgebieden geldt een opruimplicht, er zijn echter voldoende prullenbakken om de poep snel te deponeren. Houd je hier alsjeblieft netjes aan zodat wandelaars zonder hond hier ook fijn kunnen vertoeven en dit prachtige gebied, losloopgebied zal blijven. We verwachten dus van jullie bij deze wandeling dat je beschikt over voldoende hondenpoepzakjes. In de wandelroute gaan we over een trap en daardoor is deze wandeling niet geschikt voor rolstoelen en scootmobielen!

Het programma ziet er als volgt uit:

10:00 uurOntvangst op de parkeerplaats van bij de Frietkiosk ’t Havenhoofd, Benedenkade (havenhoofd), 4797 AW Willemstad. Parkeren is gratis.
10:30 uurStart van de circa twee uur durende wandeling rond de vesting.
12:30 uurNa afloop kunt u op eigen kosten iets nuttigen in Restaurant het Wapen van Willemstad aan de Benedenkade 12.
Graag kenbaar te maken bij uw inschrijving.

Bij vragen of onduidelijkheden kunt u contact opnemen met Arie Vink, 06 5434 4162.

Deelname.
Aan de wandeling kunnen zowel leden als niet-leden van de Schotse Herder Vrienden meedoen. Deelname is gratis. Deelname aan de wandelingen geschiedt op eigen risico!

Aanmelding voor deze wandeling en een routebeschrijving.
Deze wandeling is geannuleerd!

Winkelwagen
Scroll naar boven