Colliewandeling in Het Leenderbos

Zondag 26 november 2023 organiseert de Schotse Herder Vrienden een wandeling in het Leenderbos. Dit bosperceel ligt ten westen van het plaatsje Leende.

Het gebied.
Het Leenderbos is onderdeel van Natura 2000-gebied Leenderbos, Groote Heide & De Plateaux. Het maakt deel uit van een uitgestrekt natuurgebied op een aaneengesloten zandrug tussen Eindhoven en het Belgische Achel. Het Leenderbos wordt in het westen begrensd door de Tongelreep, in het noorden door het natuurgebied Valkenhorst, in het oosten door Leenderstrijp en het dal van de Strijper Aa en in het zuiden door het natuurreservaat Groote Heide.

Wandelen met honden.
De wandeling duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur, afhankelijk van het tempo. De Molenheide is een deel van het Leenderbos en is een officieel losloopgebied van Staatsbosbeheer. De hondjes kunnen dus naar hartenlust rondrennen en spelen. Helaas zijn er in dit gebied geen verharde paden waardoor deelname met scootmobiel of rollator moeilijk is.

Het programma ziet er als volgt uit:

10:45 uurVerzamelen op het parkeerterrein nabij Pannenkoekenhuis De Clown,
Valkenswaardseweg 31a, 5595 XB Leende.
11:15 uurStart van de wandeling, duur ongeveer 1 uur resp. 2 uur.
13:30 uurNagenieten onder het genot van een kop koffie en/of lunch bij Pannenkoekenhuis De Clown (kosten voor eigen rekening).

Bij vragen of onduidelijkheden kunt u contact opnemen met Jack van den Heuvel (de gids voor de wandeling) telefoon 06-8021 8359

Deelname.
Aan de wandeling kunnen zowel leden als niet-leden van de Schotse Herder Vrienden meedoen. Deelname en parkeren bij het Pannenkoekenhuis is gratis. Helaas mogen de honden niet naar binnen in het restaurant gedeelte. Bij slecht weer kunnen we gebruik maken van de verwarmde serre.
Deelname aan de colliewandelingen geschiedt op eigen risico!

Aanmelding en routebeschrijving.
Deze wandeling heeft inmiddels plaatsgevonden!

Winkelwagen
Scroll naar boven